lördag 26 juni 2010

Äppelpaj, Uruguay och regnet

Idag var sista dagen på teologiseminariet för den här terminen. Mycket skönt. Nu blir det en månads uppehåll utan en massa läsning som måste avslutas och arbeten att göra. Och andra saker som hör till livets ljusare sidor: en äppelpaj finns i ugnen. Marsansås står och kyls ner i frysen. Ghana kommer att slå USA om en halvtimme. Kan det bli bättre?

Till de tråkigare sidorna hör att Uruguay slog Sydkorea. Förvisso juste att ett land med 3,5 miljoner människor presterar en sådan bra fotboll men jag höll på Sydkorea ändå. Det är förresten, tycker jag mig se, en slags amerikansk triumf i VM. Brasilien, Uruguay, Mexiko, Paraguay, Chile och Argentina är vidare till åttondelen. Dessutom USA om man ska räkna in Nordamerika.  Tror att det bara är Honduras som inte gick vidare av lagen härifrån.

Och tråkigt på riktigt: regn och regn i nordöstra Brasilien. Tiotusentals har förlorat sina hem. Världen är knappast rättvis. Hoppas hjälp får komma dit på ett bra sätt, utan en massa korruption. Och att det bidrar till förbättrade förhållanden i framtiden på något sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar