tisdag 22 juni 2010

3-1

Tänkte att eftersom jag kommenterat första matchen måste jag åtminstone säga nåt om matchen i söndags: Gött. Äntligen lossnade det för Brasilien. Kanske till och med var bra i längden att Kaká blev utvisad också. Ger utrymme för återhämtning och andra spelare.

Fredag blir det Portugal. Nu blir det en kopp kaffe tror jag.

3 kommentarer:

 1. Är inte kaffe (läs koffein) knark enligt bibeln? :P

  Fet text i förra inlägget förresten, riktigt bra

  SvaraRadera
 2. Tack.

  Hmm... Bibeln nämner ju inget om kaffe. Det var inte en känd dryck på den tiden utan började väl drickas runtom långt senare. Jag måste dock medge att koffein, åtminstone i större doser måste klassas som drog. Och varför dricker vi (de flesta) bara kaffe MED koffein? För effekten såklart. Trött trött morgon. Kaffe fixar det! Och visst blir den som dricker kaffe beroende av det till slut, med tillhörande abstinens som huvudvärk och dylikt.

  Däremot har väl dosen koffein i själva kaffet mindre skadlig effekt, speciellt om man ser på sociala sammanhang. Vem slutar jobba för att han dricker kaffe? Vem slår ner någon på baren för att han tagit en mugg Löfbergs lila? Ändå är det vill jag mena inte HELT oskadligt. Jag kan tänka mig att några av våra små vardagselakheter och struntpratet ("Såg du hur hon såg ut? Vad gjorde hon igår egentligen", "Jaså, DU kommer hit och fikar med oss idag?" och allt annat vi säger med undertoner och halvdolda budskap) får åtminstone en liten dos uppmuntran av kaffet som just druckits.

  (Sen, inte att förglömma: koffein i Cola, tein i té, mättat fett i hamburgaren, sockret i brödet)

  Lång kommentar. Jag tog två koppar kaffe imorse.

  SvaraRadera
 3. Hehe ja jag är som en zombie på morgonen innan första koppen :P

  Fast den liknelsen kan du inte göra, isåfall kan jag säga samma om cannabis haha, vem slår ner någon på krogen efter en spliff? :)

  Fast det känns ändå som att det är lite överdrivet/en myt av att man blir piggare av kaffe, finns det verkligen forskning som visar det?

  "Lång kommentar. Jag tog två koppar kaffe imorse" - HAHA skön :D

  SvaraRadera