fredag 2 juli 2010

Brassarna

Nej. Det gick inte. Jag höll på Brasilien som mitt lag. Jag kunde säga att "vi" förlorade och så kändes det. Efter bästa fotbollen i VM i första halvlek snubblar sig Holland ikapp i andra. Brassarna förlorar all gas. Vi förlorade all gas. Drömlikt. Mardömslikt. Seg plan. Domaren emot sig. Självmål. Ett mål på hörna.

Fy. Vi stängde av TV:n och lunchade istället. Sedan gick vi och kollade på den nya tunnelbanelinjen som öppnats. Den kommer att gå ända till Morumbis fotbollstadion som var tänkt att ta emot öppningsmatchen eller någon semifinal i VM här 2014. Sedan skrotades just Morumbi som alternativ och man letar nu efter andra möjligheter. Man kommer till och med dra om tunnelbanelinjen på grund av denna skrotning, även om den finns kvar. Linjen dras upp men VM kom inte dit det skulle. Som nu: såret i hjärtat efter förlusten finns kvar men VM-guldet kom inte hit.

Nu är det bara att hålla på Gana!

Och perspektiv: Rio-laget Flamengos idol-målvakt Bruno är starkt misstänkt av polisen att ha fört bort, kanske till och med dödat sin före detta flickvän. Hon hade vad det verkar fött hans son medan han ville att hon, under hot, skulle göra abort. Dessutom hade hon anmält misshandel från Brunos sida.

Fotboll spelar ingen roll alls. I alla fall inte i det fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar