torsdag 2 september 2010

Välkommen till världen Junis

Helt fantastiskt. Min syster har blivit mamma. Junis föddes igår. En liten flicka, en liten människa. Så välkommen! 

Ser fram emot att få träffa dig. 

Stolt morbror. 


11 kommentarer:

 1. Stort Grattis även till morbror! Det är mäktigt!
  Här hemma rullar valrörelsen på med sedvanliga maratondebatter och obligatoriska tjuvnyp. Men nyhetsknarkare som vi är överlever vi rätt lätt!:) Du röstar väl?
  Kram till er båda!

  Lotta & Fredrik

  SvaraRadera
 2. Hej ärkemorbror!!
  Det ska bli så roligt så att få presentera er snart! Hon är en bedårande liten sak (så säger alla föräldrar om sina barn, ha ha, vilken distans och självinsikt man har!!) som just nu är lite gnällig och inte vill sova. Så ... din hjältinna till syrra får sova och samla krafter - jag och Junis sitter på nedervåningen med Musse och läser och surfar. Det funkar det med :-)

  SvaraRadera
 3. Absolut röstar jag. Det kändes mycket bra att kunna göra det. Begav mig till konsulatet här i staden. Känns bra att kunna vara en del av Sverige fast man bor utomlands.

  I Brasilien finns det en risk att det bildas ett legend-parti där president Lula får bestämma vart landet ska för evigt. Lägger sig i presidentvalet som faktiskt är bara en vecka efter svenskt riksdagsval. Manipulativt! Förändring behövs i politiken för landets friskhets skull. Alltså, om man nu bortser från sådant som värderingar (vilket jag inte gör, men ändå...) så skulle det nog faktiskt vara friskt bara för den sakens skull för Sverige om borgarna fick sitta kvar, för första gången vad jag förstår.

  SvaraRadera
 4. Haha är det kristdemokraterna du röstar på i Sverige då eller? ;)
  Hur är den kristna populationen i Brasilien?

  SvaraRadera
 5. Ja, det gör jag. Men inte av någon slags "borgerlig" identifiering. Mest för att frågor jag tror på uppenbarligen verkar få mest respekt där.

  Den kristna populationen. Hmm. Beror väl på vad du menar. I Brasilien tillhör ju de flesta Katolska kyrkan sedan barnsben, precis som man i Sverige till stor del tillhör Svenska kyrkan. På så sätt skulle, åtminstone sociologiskt, nästan alla räknas med. Men om man sedan ser till de som skulle kunna kallas för "troende kristna", vilket jag antar att du menar, så är bilden oerhört splittrad. Finns många olika sorters kyrkor. Kännetecknande är dock ändå att man i Brasilien är bra mycket mer engagerade i sitt trosutövande än i Sverige. Gudstjänsterna är bra mycket mer livliga också. Politiskt har man också ett visst inflytande skulle jag säga, både från katolskt håll och protestantiskt håll.

  SvaraRadera
 6. va du så högervriden för 10 år sen?

  Förresten det är september 2010 nu, kommer du ihåg vilket datum exakt det var du sa upp dig? :)

  Borde ju fira 10årsjubleum för sjuttsingen med en text i form av ordskämt/punchlines. Snälla, bara några rader typ, för att se om du fortfarande har det inom dig =)

  SvaraRadera
 7. Jag är inte högervriden idag. Och skulle nog spontant ha svarat att jag var åt vänster när jag var tonåring, mest för att jag antog att de stod för de fattiga och mot de rika (det sistnämnde var nog viktigast). Idag är jag inte lika övertygad om att vänster, och då menar jag verkligen vänster och inte socialdemokrati, är en hållbar lösning för ett samhälle. Tvärtom. Däremot har jag fortfarande en viss förkärlek till folk som är lite småradikala. Det finns något intressant med engagerade människor. Givetvis menar jag då inte folk som kan tänka sig bränna Koranen utan snarare de som verkligen har en alternativ idé om hur samhället kunde utvecklas. Om sedan idéerna är goda eller inte är en annan diskussion.

  Vilken dag det var? Skulle också vilja veta. Punchlines? Kanske skulle jag klara av att skriva. Fast vem skulle jag slå mot?

  SvaraRadera
 8. Trevligt att du öppnar dig lite om din politiska åsikt :)

  Vadå slå emot? Jag menar typ att du ska skriva en huoristisk text/ordskämt tex. typ - Jag tror på "para-diset" typ som utökad dimma. Fatta du den? ;)
  / Trixan

  SvaraRadera
 9. Jag skämtade väl mest med det uttrycket punchline. Punch som i slå. Vitsen med det hela är väl att antingen sätta dit någon "wack mc" eller framhäva sig själv. Det finns de som gör det på olika sätt och kombinerar med ett bra budskap. Men eftersom jag gjorde ett sådant avbrott i skrivandet känns det märkligt för mig att komma tillbaka och göra samma sak som förut.

  Jag tror att Chuck D från Public Enemy rappade ungefär: Start battling for your soul, i en referens till battle-rim. Jag skulle nog tycka han var urtöntig för ett tag sedan för dessa ord. Men något ligger ändå i det han säger. Vad hjälper det att vinna mot alla rappare på hela jordklotet och förlora det enda som spelar någon roll? Nu vänder jag mig inte emot battle-rim i sig utan förstår att rappa om "Wack-mcs" är en del av kulturen (om än inte alltid). Men jag väljer ändå, i mina små texter här, att köra något annat.

  para-diset...Du menar para som i fortplantning?

  SvaraRadera
 10. På samma sätt som du tyckte Chuck D var urtöntig så tycker jag/vi att du är töntig/konstig whatever.
  Vad det hjälper att vinna mot rappare? Ptja battles är ju på skoj så det ger ju ett fritidsintresse, stimulans, allmänbildning, uppmärksamhet, nöje helt enkelt. Vad förlorar man på det?

  Ja

  SvaraRadera
 11. Nu kan jag ju inte hindra dig eller någon annan från att tycka att jag är töntig/konstig. Men om du läser min kommentar igen så ser du att jag inte säger att man förlorar något på att battla. Bara att jag tror man förlorar rätt rejält om det enda, och då menar jag enda, man battlar för i livet, är att vinna mot snubben mittemot. Fast skoj, fritidsintresse, stimulans, allmänbildning är ju i sig inte fel.

  SvaraRadera