onsdag 16 juni 2010

"Varken Gås eller Anka!"

Tanten i 60-årsåldern är på väg ur taxin. Icke nöjd. Icke nöjd. "Nem Ganso nem Pato!" summerar hon argt. Det är det enda jag hör när jag går förbi men det räcker ju. Dunga tog inte med varken Santos stjärnskottsmittfältare eller Milans heta anfallare som nämligen råkar heta Gås och Anka (i smeknamn).  Brassarna är sådär nöjda med första matchen mot Nordkorea och även damer har sina åsikter om landslagets prestation här. "Det borde ha varit åtminstone 4-0" är en annan kommentar jag hör på väg hem.

Visst. Brasilien spelade inte perfekt, kanske något stelt stundom. Men första matchen. Och mot heldefensiva Nordkorea. Jag tyckte nog det var helt ok. Man har en tendens att tracka ner på landslaget här, speciellt förbundskaptenen. Ändå: firandet vid målen är grymt! Tutor och trumpeter och smällare. Jubel i hela staden.

Hoppas det blir fler mål på söndag.

2 kommentarer:

  1. Verkar som att du ersatt musikintresset med ett sportintresse? Kul för dig!
    Eller du kanske alltid har varit sportintresserad?

    SvaraRadera
  2. Alltid sportintresserad är nog rätt svar. FBK, IFK (Blåvitt), Sveriges alla landslag etc. Fast det är nog möjligt att musiken tog mer tid under en period...Hängde dock med för det mesta, i alla fall fotbollslandslaget.

    SvaraRadera