fredag 4 december 2009

Regn på Paulista

Vi är grymt priviligerade. Vi bor nära jobbet och vi bor högt upp. Många har sina hem långt jobbet och får sitta i enorma trafikköer, eller stå ihoppressade i bussar och tåg i timmar innan de kommer fram. Och samma sak tillbaka. När det regnar i São Paulo, vilket det gör typ varje eftermiddag på sommaren, stannar i stort sett trafiken. Jag satt i går 20 minuter för att ta mig 400 meter eller så. Regnet är sjukt kraftigt. Aldrig sett något sådant i Sverige. Himlen svartnar, molnen liksom intar staden. Förutom detta kan tilläggas att det inte verkar finnas något riktigt bra avrinningssystem för vattnet (plus att de gatubrunnar och dylikt som finns ofta täpps igen av skräp som folk slänger på gatan.)

Fotot ovan är från vårt tvättutrymme när regnet är på väg mot Avenida Paulista. Allt är mörkt där det börjat.


Från dagspressen hämtar jag här ett foto över en annan del av staden, innan regnet faller. Foto av Valéria Goncalves, 16:45 igår.


Och gatorna svämmar ofta över. Bilar blir ståendes, folk får fly undan. Foto från samma källa:Tyvärr tog regnet med sig 3 liv också här. Hemskt. Tror att det var folk vars hus slets med i regnet, säkert enkla tegelstenshus, byggda på någon slänt i utkanterna av staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar